Home » TNPSC » TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 6

TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 6

 

 

In the following questions, sentences with a blank have been given. Select the best alternative to fill up the blank so as to make the sentence most meaningful.

1. Transnational corporations and foreign firms have ____keen interest in investing in India

(a) expressed

(b) negotiated

(c) discussed

(d) displayed

Show Answer

Answer : (d) displayed

2. First the hardware must get________the ground

(a) at

(b) off

(c) of

(d) over

Show Answer

Answer : (b) off

3. Normally, the business confidence level moves__________line with the size of the firms

(a) with

(b) up with

(c) in

(d) up in

Show Answer

Answer : (c) in

4. The language you soeak______my ears

(a) had hurten

(b) has hurten

(c) hurt

(d) hurts

Show Answer

Answer : (d) hurts

5. Come____here

(a) off

(b) to

(c) over

(d) on

Show Answer

Answer : (c) over

6. Find out the error : That (1) is the kind of a (2) house in which (3) I should like to live (4)

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(4) 4

Show Answer

Answer : (b) 2

7. Find out the error : Peter asked (1) would (2) I go to the movies with him (3)

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) No error

Show Answer

Answer : (b) 2

8. Find out the error : His (1) salar is lower (2) than a caretaker (3)

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) No error

Show Answer

Answer : (d) No error

9. Find out the error : After (1) he had drank (2) the milk, he began to (3) feel sleepy (4)

(a) 1

(b) 4

(3) 2

(4) 5

Show Answer

Answer : (3) 2

Read the follwing passge and answer the question:

Large-scale unemployement is no less than a curse. The consequences are damaging to society as well as to the individual. What a targedy it is for a young person or even an older person to feel useless and unwanted?

10. unemployement is a tragedy because it_______

(a) ruins the country

(b) makes both the young and the old feel unwanted

(c) damages the society

(d) brings curse on the young people

Show Answer

Answer : (b) makes both the young and the old feel unwanted

Read the following passage and answer the question:

Indra, the Lord of Gods and Agni, the Lord of fire came in the form of dove and hawk.

11. Indra came in the form of_______

(a) dove

(b) hawk

(c) agni

(d) Lord of Gods

Show Answer

Answer : (a) dove

Read the following passage and answer the question.

Mahatma Gandhi and Nehru considered prisons as places for recuperation after public appearances.

12. Recuperation refers to

(a) recovery

(b) reflection

(c) rejuvenation

(d) rumination

Show Answer

Answer : (a) recovery

13. Change the following adjective into adverb: “boundless

(a) bounder

(b) boundlessness

(c) boundlessly

(d) none of these

Show Answer

Answer : (c) boundlessly

14. Change the following adjective into adverb: “disputable

(a) dispute

(b) disputability

(c) disputous

d) disputably

Show Answer

Answer : (d) disputably

15. Fill in the blank with correct word : the teacher gave away the ……to the student.

(a) prize

(b) price

(c) prise

(d) praise

Show Answer

Answer : (a) prize

16. Fill in the blank with correct word : the…….is good.

(a) weather

(b) wheather

(c) wather

(d) whather

Show Answer

Answer : (a) weather

17. Fill in the blank with correct word : Sita was not able to ……… the injustice.

(a) bare

(b) bore

(c) beer

(d) bear

Show Answer

Answer : (d) bear

18 . Fill in the blank with correct word : ram walked…..foot.

(a) beer

(b) bear

(c) bare

(d) bore

Show Answer

Answer : (c) bare

19. Fill in the blank with correct word:

A sandy desert is_____

(a) barel

(b) baren

(c) barre

(d) barred

Show Answer

Answer : (b) baren

20. Select the correct tense Radhika________in New York since 1989

(a) has been living

(b) is living

(c) had living

(d) was living

Show Answer

Answer : (a) has been living

21. Select the correct tense : The aeroplane _______(not land) yet

(a) is not landing

(b) has not landed

(c) has not land

(d) does not land

Show Answer

Answer : (b) has not landed

22. Select the correct tense : He _____(come) into the room to shut the windows while we were still in bed.

(a) came

(b) had come

(c) had came

(d) none of the above

Show Answer

Answer : (a) came

24. Shindhu_______(go) to school by bus.

(a) go

(b) had go

(c) went

(d) had been gone

Show Answer

Answer : (c) went

25. Identify the sentence pattern : It generally grows dark at 6.30 p.m.

(a) S + V + A + A

(b) S + A + V + C + A

(c) S + V + C

(d) S + V + IO

Show Answer

Answer : (b) S + A + V + C + A

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.