Home » TNPSC » TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 4

TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 4

 

1. Select the correct word: (Prefix / Suffix):

(a) uncontinue

(b) miscontinue

(c) incontinue

(d) discontinue

Show Answer

Answer : (d) discontinue

2. Select the correct word (Prefix / Suffix):

(a) misappear

(b) disappear

(c) unappear

(d) inappear

Show Answer

Answer : (b) disappear

3. Select the correct word matching the suffix : _____ist

(a) fit

(b) terror

(c) employ

(d) confuse

Show Answer

Answer : (b) terror

4. Select the correct word matcing the prefix : in………

(a) credible

(b) surround

(c) examine

(d) locked

Show Answer

Answer : (a) credible

5. Fill in the blank with suitable article : Can you distinguish between_________planet and a star?

(a) a

(b) an

(c) the

(d) no article

Show Answer

Answer : (a) a

6. Fill in the blank with suitable article : I waited for____hour

(a) an

(b) a

(c) the

(d) none

Show Answer

Answer : (a) an

7. Fill in the blank with suitable article : ______ unrurly crowd burst into the factory.

(a) A

(b) An

(c) The

(d) Some

Show Answer

Answer : (c) The

8. Fill in the blank with suitable article : _______Ganga is a holy river.

(a) A

(b) An

(c) No article

(d) The

Show Answer

Answer : (c) No article

9. Fill in the blank with suitable article : He got ____ employment there

(a) a

(b) an

(c) no article

(d) the

Show Answer

Answer : (c) No article

10. Choose the correct “synonym” for the italicized word from thr options given : INSAT 2E is the satellite launched of late by India

(a) rotates round a planet

(b) a planet

(c) a globe

(d) an object

Show Answer

Answer : (d) an object

11. Choose the correct “synonym” for the italicised word from the options given : Tomato is to be preserved in cold rooms to prevent the price rise.

(a) reserve

(b) protected

(c) spoiled

(d) served

Show Answer

Answer : (b) protected

12. Choose the correct “antonym” for the italicized word from the options given : It is my good fortune to be your friend.

(a) adversity

(b) luck

(c) prosperity

(d) happiness

Show Answer

Answer : (b) luck

13. Choose the correct “antonym” for the italicized word from the options given : I have not seen a worst place like this.

(a) good

(b) bad

(c) best

(d) better

Show Answer

Answer : (c) best

14. Choose the correct “antonym” for the italicized word from the options give : The hall has many entrance point for the people

(a) passage

(b) exit

(c) way

(d) out

Show Answer

Answer : (b) exit

15. Choose the correct “antonym” for the italicized word from the options given : The Indian soldiers advanced well pushing back the intruders.

(a) forwarded

(b) ran

(c) jumped

(d) retreated

Show Answer

Answer : (a) forwarded

16. Select the correct word matching the suffix :_____ion :

(a) integrity

(b) doctroine

(c) contribute

(d) ideal

Show Answer

Answer : (c) contribute

17. Select the correct word : (Prefix / suffix):

(a) dethrone

(b) unthrone

(c) inthrone

(d) dsithrone

Show Answer

Answer : (a) dethrone

18. Choose the correct “synonym” for the italicized word from the options given : Mother Teresa was a benevolent woman of the centuray.

(a) charitable

(b) beneficial

(c) malevolent

(d) innocent

Show Answer

Answer : (a) charitable

19. Choose the correct “synonym” for the italicized word from the options given : He would not have failed had he not been lethargic.

(a) creative

(b) active

(c) lazy

(d) rash

Show Answer

Answer : (c) lazy

20. Choose the correct “synonym” for the italicized word from the options given : Sylvia is an emient ballet dancer :

(a) illustrious

(b) unknown

(c) expressive

(d) unnoticed

Show Answer

Answer : (c) expressive

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.