Home » TNPSC » TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 3

TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 3

 

 

 

1. Select the correct Voice: They_____ the bridge.

(a) repairs

(b) are being repaired

(c) are repairing

(d) were repaired

Show Answer

Answer : (c) are repairing

2. Select the correct voice : The party _______ him leader.

(a) will be elected

(b) will elect

(c) was elected

(d) has been elected

Show Answer

Answer : (b) will elect

3. Select the correct voice : They _____ the match by five goals.

(a) have been won

(b) were won

(c) has won

(d) won

Show Answer

Answer : (d) won

4. Select the correct voice : Each one of them ________ drawn to her.

(a) is

(b) has

(c) are

(d) were

Show Answer

Answer : (d) were

5. Fill in the blank with suitable infinitive : Many men desire ______ money quickly.

(a) making

(b) make

(c) made

(d) to make

Show Answer

Answer : (a) making

6. Fill in the blank with suitable participle : It is bad __________time.

(a) pour

(b) between

(c) wasting

(d) vast

Show Answer

Answer : (c) wasting

7. Fill in the blank with correct gerund : He is fond of ____

(a) hunt

(b) hunts

(c) to hunt

(d) hunting

Show Answer

Answer : (d) hunting

8. Fill in the blank with correct participle : I saw a man ______ a donkey.

(a) ride

(b) riding

(c) rode

(d) rides

Show Answer

Answer : (b) riding

9. Fill in the blank with correct gerund : A _______ stone gathers no moss

(a) rolled

(b) rolling

(c) having rolled

(d) being rolled

Show Answer

Answer : (b) rolling

10. Select the correct questions tag :

Water reflects the mood of the hour______?

(a) don’t it

(b) was it

(c) doesn’t it

(d) did it

Show Answer

Answer : (c) doesn’t it

11. Select the correct tense : He will bring the book when he________back.

(a) came

(b) will come

(c) comes

(d) has come

Show Answer

Answer : (c) comes

12. Select the correct tense : The light went out while she_________

(a) was reading

(b) read

(c) had read

(d) reads

Show Answer

Answer : (a) was reading

13. Select the correct tense : One __________ what one sows.

(a) reaped

(b) reaps

(c) will reap

(d) can reap

Show Answer

Answer : (b) reaps

14. Select the correct tense : She ______in Mumbai, since 1980

(a) was living

(b) lived

(c) had lived

(d) has been living

Show Answer

Answer : (d) has been living

15. Select the correct tense : Just now I __________coffee

(a) have taken

(b) take

(c) took

(d) will take

Show Answer

Answer : (a) have taken

16. Select the correct voice : May you______by God

(a) bless

(b) be blessed

(c) will bless

(d) will be blessed

Show Answer

Answer : (b) be blessed

17. Select the correct voice : The sudden noise_____ the horse

(a) frighten

(b) frightening

(c) frightened

(d) did frightened

Show Answer

Answer : (c) frightened

18. Fill in the blank with suitable preposition : I used to get up ______5 O clock in the morning.

(a) in

(b) on

(c) at

(d) within

Show Answer

Answer : (c) at

19. Fill in the blank with suitable preposition : There was a combat_____ Jim and Jill

(a) between

(b) among

(c) with

(d) by

Show Answer

Answer : (a) between

20. Fill in the blank with suitable preposition : Shakespere wrote his plays ________ earn a comfortable livelihood

(a) for

(b) before

(c) to

(d) after

Show Answer

Answer : (c) to

21. Fill in the blank with suitable preposition : We are proud____India’s rich cultural heriage.

(a) about

(b) at

(c) to

(d) of

Show Answer

Answer : (d) of

22. Fill in the blank with suitable preposition : I shall speak to Vijay______the phone.

(a) at

(b) in

(c) between

(d) over

Show Answer

Answer : (d) over

23. Select the correct question tag : They attended the examination……..?

(a) do they

(b) didn’t they

(c) will they

(d) won’t they

Show Answer

Answer : (b) didn’t they

24. Select the question tag?

Your sister is an expert act cooking, ______?

(a) is she not

(b) is she

(c) isn’t not she

(d) isn’t she

Show Answer

Answer : (d) isn’t she

25. Select the correct question tag : The Bus service started from Kolkata to Dhaka,_____?

(a) don’t it

(b) isn’t it

(c) haven’t it

(d) didn’t it

Show Answer

Answer : (d) didn’t it

 

 

 

 

 

 

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.