Home » TNPSC » TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 20

TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 20

 

 

 

1. Fill in the blank with suitable preposition:

I am very desirous ____ meeting my mother

(a) of

(b) above

(c) off

(d) at

Show Answer

Answer : (a) of

2. Select the correct question tag : Its raining _______?

(a) isn’t it

(b) aren’t it

(c) did it

(d) is it

Show Answer

Answer : (a) isn’t it

3. Select the correct question tag : Gopi broke the glass, _________?

(a) can’t he

(b) doesn’t he

(c) didn’t he

(d) aren’t he

Show Answer

Answer : (c) didn’t he

4. Select the correct question tag : They haven’t come yet, _____?

(a) has they

(b) are they

(c) did they

(d) have they

Show Answer

Answer : (d) have they

5. Select the correct question tag : You aren’t busy, _______?

(a) are you

(b) do you

(c) did you

(d) have you

Show Answer

Answer : (a) are you

6. Select the correct question tag : Mohan doesn’t work hard, _______?

(a) did he

(b) does he

(c) are he

(d) can he

Show Answer

Answer : (b) does he

7. Select the correct tense : When the sunset he ____ home

(a) was returned

(b) had returned

(c) is returned

(d) returned

Show Answer

Answer : (d) returned

8. Select the correct tense : I heard that there was _____ in the city

(a) had a disturbance

(b) have a disturbance

(c) a disturbance

(d) has a disturbance

Show Answer

Answer : (c) a disturbance

9.  Select the correct question tag ?

The extract is the condensed version that  appeared in the Reader’s Digest,________?

(a) isn’t it

(b) is it

(c) aren’t they

(d) are they

Show Answer

Answer : (a) isn’t it

10. Select the correct tense : I would not have attempted it if you had ____ me

(a) asked

(b) to ask

(c) are asked

(d) will asked

Show Answer

Answer : (a) asked

11. Select the correct tense : He came faster  than we _____

(a) expect

(b) expected

(c) have expected

(d) had been expected

Show Answer

Answer : (b) expected

12. Select the correct voice : He _______ king by the people

(a) will made

(b) will be made

(c) made

(d) is made

Show Answer

Answer : (b) will be made

13. Select the question tag ?

They haven’t come to California as yet, ____?

(a) didn’t they

(b) did they

(c) have they

(d) haven’t they

Show Answer

Answer : (c) have they

14.  Select the correct Voice: Harsh sentences _____ on the offenders

(a) will be pronounced

(b) pronounced

(c) are pronounced

(d) were pronounced

Show Answer

Answer : (d) were pronounced

15. Find out the error :

(1)He (2)has often (3)is a bad (4)temper

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

Show Answer

Answer : (a) 1

16. Select the correct voice : Why should you ____ me

(a) suspected

(b) suspect

(c) will suspect

(d) are suspect

Show Answer

Answer : (b) suspect

17. Select the correct plural form of “Thou”

(a) thous

(b) thoues

(c) thouss

(d) thouees

Show Answer

Answer : (b) suspect

18. Fill in the blank : Everyone ________ the owl

(a) know

(b) to know

(c) knows

(d) knowing

Show Answer

Answer : (c) knows

19. Fill in the blank : God _____ the cry of the humble

(a) remember

(b) will remember

(c) remembering

(d) to remember

Show Answer

Answer : (b) will remember

20. Select the correct plural form of “Threnody”

(a) threnodys

(b) threnodies

(c) threnodyes

(d) threnodees

Show Answer

Answer : (b) threnodies

21. Fill in the blank : I shall never ________ those happy days

(a) to forgot

(b) forget

(c) forgetting

(d) forgot

Show Answer

Answer : (b) forget

22. Identify the sentence pattern : The captain wished him “good luck” in his trial

(a) S V IO DO

(b) S V O A

(c) S V O C A

(d) S V O C

Show Answer

Answer : (c) SVOCA

23. Identify the sentence pattern : Gopal ordered himself a good dinner

(a) S V O C A

(b) S V O A

(c) S V O C

(d) S V ID DO

Show Answer

Answer : (d) S V ID DO

24. Identify the sentence pattern : She wished herself dead

(a) S V O A

(b) S V O C A

(c) S V O C

(d) S V O

Show Answer

Answer : (a) S V O A

25. Identify the sentence pattern : He eats a mango

(a) S V C

(b) S V O

(c) S V A

(d) S V O C

Show Answer

Answer : (b) S V O

 

 

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.