Home » TNPSC » TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 18

TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 18

 

1. Fill in the blank with suitable word:

Read the lessons _________

(a) roughly

(b) thorowghly

(c) throughly

(d) thoroughly

Show Answer

Answer : (d) thoroughly

2. Fill in the blank with suitable word : They were _______ by many troubles

(a) visitant

(b) visitation

(c) visited

(d) visit

Show Answer

Answer : (c) visited

3. Find out the error :

(1) Sania Mirza (2)is (3)familiarise to (4)everyone in India

(a) 1

(b) 3

(c) 2

(d) 4

Show Answer

Answer : (b) 3

4. FInd out the error :

(1)Twelve (2)inche (3)make (4) a foot

(a) 1

(b) 3

(c) 2

(d) 4

Show Answer

Answer : (c) 2

5. Find out the error :

(1) The Delhi (2) is (3) the capital (4) of India

(a) 2

(b) 3

(c) 4

(d) 1

Show Answer

Answer : (d) 1

6. Find out the error :

(1) The rose (2) is (3) the sweeter (4) of all flowers

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

Show Answer

Answer : (c) 3

7. Find out the error :

(1) Honesty (2) is (3) a best (4) policy

(a) 1

(b) 4

(c) 2

(d) 3

Show Answer

Answer : (d) 3

8. Find ot the odd-word :

(a) day

(b) flower

(c) year

(d) month

Show Answer

Answer : (b) flower

9. Find out the odd word :

(a) cancel

(b) stop

(c) appointment

(d) withheld

Show Answer

Answer : (c) appointment

10. Find out the odd word :

(a) hotel

(b) inn

(c) restaurant

(d) room

Show Answer

Answer : (d) room

11. Find out the masculine noun :

(a) drone

(b) testatrix

(c) witch

(d) giantess

Show Answer

Answer : (a) drone

12. Find out the verb :

(a) show

(b) good

(c) ugly

(d) beautiful

Show Answer

Answer : (a) show

13. Find out the adjective :

(a) shirt

(b) book

(c) bad

(d) dress

Show Answer

Answer : (c) bad

14. Find out the adverb :

(a) dishonest

(b) properly

(c) white

(d) healthy

Show Answer

Answer : (b) properly

15. Find out the correct plural form of “stereo”

(a) stereo

(b) stereoi

(c) stereos

(d) stereoes

Show Answer

Answer : (c) stereos

16. Select the correct plural form of “louse”

(a) lice

(b) louses

(c) lousi

(d) lices

Show Answer

Answer : (a) lice

17. Select the correct plural form of “water”

(a) wateres

(b) ocean

(c) water

(d) waters

Show Answer

Answer : (c) water

18. Select the correct plural form of “belief”

(a) belief

(b) beliefes

(c) believes

(d) beliefs

Show Answer

Answer : (d) beliefs

19. Identify the correct complex sentence :

(a) He was so tired to run

(b) He was so tired that he could not run anymore

(c) He was too tired to run

(d) He was so tired and he could not run anymore

Show Answer

Answer : (b) He was so tired that he could not run anymore

20. “I will buy it, cost what it may” Identify the above sentence :

(a) Positive sentence

(b) Compound sentence

(c) Complex sentence

(d) Simple sentence

Show Answer

Answer : (c) Complex sentence

21. Identify the compound sentence :

(a) He received your telegram, and set off at once

(b) Receiving your telegram, he set off at once

(c) When received your telegram, he set off at once

(d) He did not receive your telegram to set off at once

Show Answer

Answer : (a) He received your telegram, and set off at once

22. Identify the simple sentence :

(a) He ran away jumping up

(b) He jumped up and he did not run away

(c) Jumping up he ran away

(d) He jumped up and he ran away

Show Answer

Answer : (c) Jumping up he ran away

23. Identify the sentence in which Positive Degree is used:

(a) Blood is thicker than water

(b) Water is not as thick as blood

(c) Water is not as thick so blood

(d) Blood is the one of the thickest

Show Answer

Answer : (b) Water is not as thick as blood

24. Identify the sentence in which Comparative Degree is used:

(a) Govind is more intelligent than any other boy in the class

(b) No other boy in the class is as intelligent as Govind

(c) Govind is the most intelligent boy in the class

(d) Govind is most intelligent than any other boy in the class

Show Answer

Answer : (a) Govind is more intelligent than any other boy in the class

25. Identify the sentence in which the Superlative Degree is used :

(a) Ashoka is one of the greatest king in the world

(b) Ashoka is greater than many other kings in the world

(c) Very few kings in teh world were as great as Ashoka

(d) Ashoka is the most greatest kings in the world

Show Answer

Answer : (a) Ashoka is one of the greatest king in the world

 

 

 

 

 

 

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.