Home » TNPSC » TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 17

TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 17

 

 

 

1. Select the correct tense : We _______ here eight years

(a) live

(b) have lived

(c) lived

(d) will have lived

Show Answer

Answer : (b) have lived

2. Select the correct tense : He _____ many hours every day

(a) studied

(b) will studied

(c) study

(d) was studied

Show Answer

Answer : (a) studied

3. Select the correct tense : The river has _____ its banks

(a) overflowed

(b) overflow

(c) overflown

(d) none of the above

Show Answer

Answer : (a) overflowed

4. Select the correct voice : He should ______ the letter yesterday

(a) answered

(b) have answered

(c) answer

(d) have answer

Show Answer

Answer : (b) have answered

5. Select the correct voice form of the verb given in bracket : He ______ (do) as I say

(a) did

(b) shall do

(c) does

(d) will do

Show Answer

Answer : (d) will do

6. Select the correct voice form of the verb given in bracket : I
_______(work) only two sums

(a) would work

(b) will worked

(c) worked

(d) work

Show Answer

Answer : (c) worked

7. Select the correct voice : When I saw him, _______ chess

(a) he played

(b) he was playing

(c) he is playing

(d) he were playing

Show Answer

Answer : (b) he was playing

8. Select the correct voice : I _______ the letter before he arrived

(a) write

(b) will write

(c) had written

(d) wrote

Show Answer

Answer : (c) had written

9. Find out the correct word and fill in the blank : He loves _____ ice-cream

(a) to eating

(b) none

(c) of eating

(d) eating

Show Answer

Answer : (d) eating

10. Fill in the blank using the options given below: ________ is believing

(a) seeing

(b) To see

(c) See

(d) To seeing

Show Answer

Answer : (a) seeing

11. Fill in the blank using the options given below : The old man was tired ________

(a) by walking

(b) to walk

(c) of walking

(d) in walking

Show Answer

Answer : (c) of walking

12. Fill in the blank with suitable infinitive : It is a healthy habit ________ in the early morning

(a) to exercise

(b) to go

(c) to be exercised

(d) to have been exercised

Show Answer

Answer : (a) to exercise

13. Identify the sentence pattern : John became a solider

(a) SV

(b) SVC

(c) SVOC

(d) SVOA

Show Answer

Answer : (b) SVC

14. Identify the sentenc pattern : Father bought sandeep a ball

(a) SV

(b) SVOC

(c) SVIODO

(d) SVC

Show Answer

Answer : (c) SVIODO

15. Identify the sentence pattern : Venus is a planet

(a) SV

(b) SVA

(c) SVC

(d) SVO

Show Answer

Answer : (c) SVC

16. Identify the sentence pattern : The guard found me a seat after a hurried search

(a) SVOA

(b) SVOC

(c) SVIODO

(d) SVOCA

Show Answer

Answer : (d) SVOCA

17. Identify the sentence pattern : The minister visited the college yesterday

(a) SVOA

(b) SVO

(c) SVOC

(d) SVIODO

Show Answer

Answer : (a) SVOA

18. Change the following Adjective into Adverb : “happy”

(a) happysome

(b) happyful

(c) happiness

(d) happily

Show Answer

Answer : (d) happily

19. Change the following Noun into Verb : “hearer”

(a) heard

(b) hearable

(c) hearing

(d) hearingly

Show Answer

Answer : (a) heard

20. Change the following verb into Noun : “help”

(a) helpfully

(b) helpable

(c) helpful

(d) helper

Show Answer

Answer : (d) helper

21. Change the following Adjective into Adverb : “clownish”

(a) clownful

(b) clownishly

(c) clownishness

(d) clown

Show Answer

Answer : (b) clownishly

22. Change the following Verb into Noun : “Try”

(a) trying

(b) tryingly

(c) tryingness

(d) tried

Show Answer

Answer : (c) tryingness

23. Fill in the blank with the correct word : A description is a ____ picture

(a) verbalism

(b) verble

(c) verbal

(d) verbale

Show Answer

Answer : (c) verbal

24. Fill in the blank with the correct word: I made _______ attempts to reach her by telephone

(a) vale

(b) van

(c) vain

(d) vane

Show Answer

Answer : (c) vain

25. Fill in the blank with the correct word : The master ____the boy with the stick

(a) bet

(b) beet

(c) beat

(d) baet

Show Answer

Answer : (c) beat

 

 

 

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.