Home » TNPSC » TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set -16

TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set -16

 

 

1. Choose the correct antonym for the italicized word from the given options: Since the implications are so serious, experts are rightly cautions

(a) blind

(b) evasive

(c) careless

(d) proud

Show Answer

Answer : (c) careless

2.  Choose the correct antonym for the italicized word from the given options: The show will reflect on society through real stories of real people

(a) deflect

(b) conceal

(c) corrupt

(d) steal

Show Answer

Answer : (b) conceal

3. Choose the correct antonym for the italicized word from the given options: Posterity will remember him as a truly great man

(a) ancestry

(b) future

(c) golden age

(d) history

Show Answer

Answer : (a) ancestry

4. Choose the correct suffix for the word sin :

(a) un

(b) some

(c) less

(d) more

Show Answer

Answer : (c) less

5. Choose the correct word :

(a) disunderstand

(b) distrial

(c) distook

(d) mistook

Show Answer

Answer : (d) mistook

6. Choose the correct prefix :

(a) trustful

(b) mistress

(c) modify

(d) matchless

Show Answer

Answer : (b) mistress

7. Choose the correct prefix for the word point :

(a) match point

(b) ilpoint

(c) myspoint

(d) unpoint

Show Answer

Answer : (a) match point

8. Fill in the blank with suitable article : Mumbai is ________ captial of Maharashtra

(a) a

(b) an

(c) the

(d) no article

Show Answer

Answer : (c) the

9. Fill in the blank with suitable aricle : Chennai has _____ University

(a) a

(b) an

(c) the

(d) no article

Show Answer

Answer : (a) a

10. Fill in the blank with suitable article : _______Shilpa is a beautiful girl

(a) a

(b) an

(c) the

(d) no article

Show Answer

Answer : (d) no article

11. Fill in the blank with suitable article : Gold is ______ costly metal

(a) the

(b) an

(c) a

(d) no article

Show Answer

Answer : (c) a

12. Fill in the blank with suitable article : Ram is _____ honest boy

(a) an

(b) a

(c) the

(d) no article

Show Answer

Answer : (a) an

13. Fill in the blanks with suitable article : Ramji was _______ most famous dancer

(a) no article

(b) an

(c) a

(d) the

Show Answer

Answer : (d) the

14. Fill in the blank with suitable article : ______ God always helps the poor

(a) the

(b) no article

(c) an

(d) a

Show Answer

Answer : (b) no article

15. Fill in the blank with suitable preposotion : My card was _ his books

(a) among

(b) with

(c) in

(d) into

Show Answer

Answer : (a) among

16. Fill in the blank with suitable preposotion : The snake crawled ____

(a) in

(b) at

(c) into

(d) to

Show Answer

Answer : (c) into

17. Fill in the blank with suitable preposition : I shall take rest ____ November

(a) from

(b) by

(c) since

(d) with

Show Answer

Answer : (a) from

18. Fill in the blank with suitable preposition : Raman sat ____ me at the meeting

(a) towards

(b) among

(c) beside

(d) with

Show Answer

Answer : (c) beside

19. Select the correct question tag : You can’t drive a car, _____?

(a) can’t you

(b) can you

(c) will you

(d) wouldn’t you

Show Answer

Answer : (b) can you

20. Select the correct question tag : Children haven’t come from school,

(a) won’t they

(b) will they

(c) haven’t they

(d) have they

Show Answer

Answer : (d) have they

21. Select the correct question tag : Your cook cooks well, ____?

(a) doesn’t he

(b) isn’t he

(c) shall he

(d) will he

Show Answer

Answer : (a) doesn’t he

22. Select the correct question tag : You can’t do the problems____?

(a) can’t you

(b) will you

(c) can you

(d) shall you

Show Answer

Answer : (c) can you

23. Select the correct question tag : My sister can speak Hindi_____?

(a) doesn’t she

(b) does she

(c) can she

(d) can’t she

Show Answer

Answer : (d) can’t she

24. Select the correct tense form of the verb given in bracket : Heat _______ (expand), cold contracts

(a) expand

(b) expands

(c) will expand

(d) expanded

Show Answer

Answer : (b) expands

25. Name the correct tense form of the italicised word / words : The boys are playing hockey

(a) Future tense

(b) Future perfect tense

(c) Present continous tense

(d) Present tense

Show Answer

Answer : (c) Present continous tense

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.