Home » TNPSC » TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 14

TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 14

 

1. Fill in the blank (infinitive, gerund, participle): Bid him ______ there

(a) to go

(b) go

(c) going

(d) none

Show Answer

Answer : (b) go

2. Fill in the blank using the options given below : We rejoiced at ______ being promoted

(a) them

(b) him

(c) his

(d) their

Show Answer

Answer : (c) his

3. Fill in the blank with correct participate or infinitive : Roughly _____ the distance from here to the nearest railway station is two miles

(a) spoken

(b) speaking

(c) to have spoken

(d) to speak

Show Answer

Answer : (b) speaking

4. Fill in the blank with a suitable infinitive : His custom is ______ daily

(a) driving

(b) to ride

(c) ride

(d) riding

Show Answer

Answer : (a) driving

5. Identify the sentence pattern Ramana is a perfect

(a) SVOC

(b) SVOA

(c) SVC

(d) SV

Show Answer

Answer : (c) SVC

6. Identify the sentence pattern : The king gave the poet a bag of coins

(a) SVOC

(b) SVIODO

(c) SVOA

(d) SVOCA

Show Answer

Answer : (b) SVIODO

7. Identify the sentence pattern : She did not answer my question

(a) SVC

(b) SVOC

(c) SVO

(d) SVA

Show Answer

Answer : (c) SVO

8. Identify the sentence pattern : My aunt expired last year

(a) SVA

(b) SVOA

(c) SVOC

(d) SVO

Show Answer

Answer : (a) SVA

9. Identify the sentence pattern : We named the dog “Runa”

(a) SVO

(b) SVOC

(c) SVOA

(d) SVC

Show Answer

Answer : (b) SVOC

10. Change the following Adjective into Adverb : “soft”

(a) softness

(b) softer

(c) softily

(d) softly

Show Answer

Answer : (d) softly

11. Change the following Noun into Verb : “hatefulness”

(a) hatefuly

(b) hatefully

(c) hate

(d) hateful

Show Answer

Answer : (c) hate

12. Change the following Verb into Noun : “impeach”

(a) impeachful

(b) impeachment

(c) impeachable

(d) impeachfully

Show Answer

Answer : (b) impeachment

13. Change the following Noun into Verb : “sense”

(a) senseless

(b) sensation

(c) sensibility

(d) sensed

Show Answer

Answer : (d) sensed

14. Fill in the blank with the correct word : They _____ up a hill

(a) walk

(b) climb

(c) climbed

(d) walked

Show Answer

Answer : (c) climbed

15. Fill in the blank with correct word : The child _______ after me

(a) troting

(b) trothed

(c) trotting

(d) trotted

Show Answer

Answer : (d) trotted

16. Fill in the blank with the correct word : The syrup had dried up, leaving a sticky________

(a) residum

(b) residue

(c) residuary

(d) residual

Show Answer

Answer : (b) residue

17. Fill in the blank with a suitable word : Kolkata is a big ______

(a) citi

(b) siti

(c) city

(d) site

Show Answer

Answer : (c) city

18. Find out the error :

(1) The banyan (2) is (3) a king (4) of a fig tree

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

Show Answer

Answer : (d) 4

19. Find out the error :

(1) He (2) can (3) play (4) the flute

(a) 2

(b) 1

(c) 3

(d) no error

Show Answer

Answer : (d) no error

20. Find out the error :

(1) Wisdom (2) of (3) solomon (4) is famous

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

Show Answer

Answer : (a) 1


21. Find out the error :

(1) I (2) dislike (3) some (4)  fellows

(a) 1

(b) 3

(c) 2

(d) 4

Show Answer

Answer : (b) 3


22. Find out the error :

(1)What (2)kind of (3)bird (4)are that

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

Show Answer

Answer : (d) 4


23. Find out the odd word :

(a) courage

(b) Announce

(c) Say

(d) Tell

Show Answer

Answer : (a) courage


24. Find out the odd word :

(a) Nation

(b) Parliament

(c) Intelligent

(d) Committee

Show Answer

Answer : (c) Intelligent


25. Find out the odd word :

(a) Carrom

(b) Table-tennis

(c) Chess

(d) Cricket

Show Answer

Answer : (d) Cricket


 

 

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.