Home » TNPSC » TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 13

TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 13

 

1. Select the correct question tag :

Ramesh didn’t attend the party______?

(a) did he

(b) didn’t he

(c) dosen’t he

(d) does he

Show Answer

Answer : (a) did he

2. Select the correct question tag :

Apples were very dear,_____?

(a) don’t they

(b) didn’t they

(c) weren’t they

(d) were they

Show Answer

Answer : (c) weren’t they

3. Select the correct question tag :

Mrs.Annie knows six language,_______?

(a) did she

(b) doesn’t she

(c) didn’t she

(d) does she

Show Answer

Answer : (b) doesn’t she

4. Select the correct tense form of verb given in bracket : I did not know it untill you ______(speak)

(a) spoke

(b) speak

(c) speaks

(d) spoked

Show Answer

Answer : (a) spoke

5. Select in the correct tense form of the verb given in bracket : The sun _____ (rise) in the east

(a) rise

(b) rises

(c) would rise

(d) will rises

Show Answer

Answer : (b) rises

6. Name the correct tense form of the italicised word/words : The rain had stopped when we came out

(a) future perfect tense

(b) future continuous tense

(c) past perfect tense

(d) past continuous tense

Show Answer

Answer : (c) past perfect tense

7. Select the correct tense : He _______ hanged early in the morning

(a) was

(b) were

(c) is

(d) would be

Show Answer

Answer : (a) was

8. Select the correct tense : The treasure ______ to the bottom and was lost

(a) swam

(b) sunk

(c) sank

(d) found

Show Answer

Answer : (c) sank

9. Select the correct voice : Grammar _____ to us by Mr. Raman

(a) teach

(b) teaches

(c) teaching

(d) is taught

Show Answer

Answer : (d) is taught

10. Select the correct voice form of the verb given in bracket : I _____ (be) fifteen in November

(a) will be

(b) is

(c) should

(d) would be

Show Answer

Answer : (a) will be

11. Select the correct voice form of the verb given in bracket : I ___(alarm) lest we should be weeked

(a) was alarmed

(b) alarmed

(c) will alarm

(d) shall alarm

Show Answer

Answer : (a) was alarmed

12. Select the correct voice form of the verb given in bracket : I_____(afraid) that we would freeze to death

(a) would be afraid

(b) will be afraid

(c) was afraid

(d) is afraid

Show Answer

Answer : (c) was afraid

13. Select the correct plural form of “Rarity”

(a) raritees

(b) rarityees

(c) rarities

(d) raritys

Show Answer

Answer : (c) rarities

14. Find out the correct word and fill in the blank : In a fit of rage she _____ up the letter

(a) tored

(b) tear

(c) none

(d) tore

Show Answer

Answer : (d) tore

15. Fill in the blank (infinitive, gerund, participle) : Bid him ___ there

(a) to go

(b) go

(c) going

(d) none

Show Answer

Answer : (b) go

16. Fill in the blank using the options given below : We rejoiced at ______ being promoted

(a) them

(b) him

(c) his

(d) their

Show Answer

Answer : (c) his

17. Fill in the blank with a suitable infinitive : His custom is ____ daily

(a) driving

(b) ride

(c) to ride

(d) riding

Show Answer

Answer : (a) driving

18. Identify the sentence pattern : Ramana is a prefect

(a) SVOC

(b) SVOA

(c) SVC

(d) SV

Show Answer

Answer : (c) SVC

19. Identify the sentence pattern : The king gave the poet a bag of coins

(a) SVOC

(b) SVIODO

(c) SVOA

(d) SVOCA

Show Answer

Answer : (b) SVIODO

20. Identify the sentence pattern : She did not answer my question

(a) SVC

(b) SVO

(c) SVOC

(d) SVA

Show Answer

Answer : (b) SVO

21. Identify the sentence pattern : My aunt expired last year

(a) SVA

(b) SVOC

(c) SVOA

(d) SVO

Show Answer

Answer : (a) SVA

22. Identify the sentence pattern : We named the dog “Runa”

(a) SVO

(b) SVOA

(c) SVOC

(d) SVC

Show Answer

Answer : (c) SVOC

23. Select the correct voice form of the verb given in bracket : I ______(afraid) that we would freeze to death

(a) would be afraid

(b) will be afraid

(c) was afraid

(d) is afraid

Show Answer

Answer : (c) was afraid

24. Select the correct plural form of “Rarity”

(a) raritees

(b) rarities

(c) rarityees

(d) raritys

Show Answer

Answer : (b) rarities

25. Find out the correct word and fill in the blank : In a fit of rage she ____ up the letter

(a) tored

(b) tear

(c) none

(d) tore

Show Answer

Answer : (d) tore

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.