Home » TNPSC » TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 10

TNPSC GROUP 2A English Practice Set Questions and Answers Set – 10

 

 

 

1. Change  the following Verb into Noun “Dribble”:

(a) driblle

(b) dribbled

(c) dribling

(d) None of these

Show Answer

Answer : (b) dribbled

2. Change the following Noun into Verb : “Hole”

(a) hole

(b) holdup

(c) holed

(d) holing

Show Answer

Answer : (c) holed

3. Change the following Adverb into Adjective : “Panergyrically”

(a) Panegyrical

(b) Panegyric

(c) Panegyrist

(d) All the above

Show Answer

Answer : (a) Panegyrical

4. Select the Adverb:

(a) sibilance

(b) sibling

(c) sibilant

(d) sibilantly

Show Answer

Answer : (d) sibilantly

5. Fill in the blank with correct word:

How______the rose smells.

(a) sweet

(b) sweat

(c) sveet

(d) sweets

Show Answer

Answer : (a) sweet

6. Fill in the blank with correct word:

I shall face the______

(a) challange

(b) challenge

(c) chalenge

(d) chalange

Show Answer

Answer : (b) challenge

7. Fill in the blank with correct word:

He helps the______ with a smile

(a) pour

(b) por

(c) poor

(d) none of these

Show Answer

Answer : (c) poor

8. Fill in the blank with correct word:

Her behaviour ______ that she was honest.

(a) showe

(b) showed

(c) showd

(d) showde

Show Answer

Answer : (b) showed

9. Fill in the blank with correct word:

Only a few______the sublime and the beautiful.

(a) appreciat

(b) appreciatte

(c) appreciate

(d) none of these

Show Answer

Answer : (c) appreciate

10. Identify the sentence pattern of the following sentence : The captain offered the wounded priosner a drink.

(a) S.V.I.O.D.O

(b) S.V.O.C.A

(c) S.C.O.A

(d) S.V.O.C

Show Answer

Answer : (a) S.V.I.O.D.O

11. Identify the sentence pattern of the following sentence : The cat licked the saucer clean.

(a) S.V.O

(b) S.V.C

(c) S.V.O.A

(d) S.V.O.C

Show Answer

Answer : (c) S.V.O.A

12. Identify the sentence pattern of the following sentence : They called them cowards.

(a) S.V.O.A

(b) S.V.O.C

(c) S.V.O.C.A

(d) S.V.O

Show Answer

Answer : (b) S.V.O.C

13. Identify the sentence pattern of the following sentence: Thanjavur is the Granary of South India

(a) S.V.C

(b) S.V.A

(c) S.V.O

(d) S.V.O.A

Show Answer

Answer : (a) S.V.C

14. Identify the correct sntence written in the pattern “S.V.O.C.A”:

(a) The servant swept the room clean

(b) They chose him the chairman yesterday

(c) We found the door open

(d) The teacher showed us a picture

Show Answer

Answer : (b) They chose him the chairman yesterday

15. Select the correct voice : The boy ____________the ball.

(a) kick

(b) kicked

(c) kicks

(d) none of these

Show Answer

Answer : (c) kicks

16. Select the correct voice : A prize_____________by the boy.

(a) won

(b) was won

(c) has won

(d) is won

Show Answer

Answer : (d) is won

17. Select the correct voice : You________(write) a letter

(a) were writing

(b) writing

(c) write

(d) was writing

Show Answer

Answer : (a) were writing

18. Select the correct Voice : The Headmaster_______bad boys.

(a) punished

(b) punishes

(c) are punished

(d) punishing

Show Answer

Answer : (b) punishes

19. Select the correct voice : I can_______by you

(a) helped

(b) help

(c) be helped

(d) helping

Show Answer

Answer : (c) be helped

20. Fill in the blank with suitable Gerund: Teach us______

(a) mediating

(b) mediate

(c) to mediate

(d) none of these

Show Answer

Answer : (a) mediating

21. Fill in the blank with suitable Gerund: I am hindered from______to school

(a) goes

(b) to go

(c) going

(d) to going

Show Answer

Answer : (c) going

22. Fill in the blank with suitable participle : I  heard him ____orders.

(a) giving

(b) to give

(c) to giving

(d) give

Show Answer

Answer : (a) giving

23. Fill in the blank with a suitable Infinitive : Many men desire______ money quickly.

(a) make

(b) to make

(c) making

(d) to making

Show Answer

Answer : (b) to make

24. Fill in the blank with a suitable Infinitive : You had better________ permission.

(a) to ask

(b) to asking

(c) ask

(d) asking

Show Answer

Answer : (c) ask

25. Choose the correct “synonym”:

Rita’s sari was expensive

(a) costly

(b) cheap

(c) pretty

(d) smooth

Show Answer

Answer : (a) costly

 

 

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.