Home » Marketing » Marketing Aptitude Set – 6

Marketing Aptitude Set – 6

1. Major branding decision include brand name selection brand sponsor and strategy

(1) True

(2) True when brand is so famous

(3) True when brand is very simple

(4) False

Show Answer

Answer : (1) True

2. If a protected brand name becomes too successful, a company can lose the exclusive rights to that name:

(1) False if found guilty

(2) False

(3) False in somecases

(4) True

Show Answer

Answer : (4) True

3. A company has four choices when it comes to brand strategy, new brands, multi brands

(1) Pure and Impure

(2) Line extension and Line creation

(3) Line extension and brand creation

(4) brand extension and brand creation

Show Answer

Answer : (3) Line extension and brand extension

4. Making a major product line decision involves determining

(1) Product line length

(2) Product line stretching

(3) The marketing mix

Show Answer

Answer : (1) Product line length

5. Which of the following is not a step in the new product development process?

(1) Marketing

(2) Test marketing

(3) Concept development and testing

(4) Market Research

Show Answer

Answer : (4) Market Research

6. New to the world products, where the category itself is new, are also known as

(1) Specialty Products

(2) Diffusions

(3) Innovations

(4) Inventions

Show Answer

Answer : (4) Inventions

7. Product is the ______ of all the marketing activities

(1) Bottom

(2) Top

(3) Centre

(4) Point

Show Answer

Answer : (3) Centre

8. “A product is a bundle of physical or chemical properties” states _______ concept of Prodcut

(1) Tall

(2) Narrow

(3) Wide

(4) Small

Show Answer

Answer : (2) Narrow

9. “Product means all the goods and services which may satisfy the needs and wants of customers” states ______ concepts of product

(1) Table

(2) Chair

(3) Same shampoo available in 5 different Packings

(4) Toothpaste

Show Answer

Answer : (3) Same shampoo available in 5 different Packings

10. If the first commandant in marketing is known as the customer the second is

(1) Product

(2) Raw Material

(3) Finished Material

(4) Useless Material

Show Answer

Answer : (1) Product

11. All the marketing efforts ____and ____ with product

(1) Starts and End

(2) Begin and Mid

(3) Save and Secure

(4) Long and Short

Show Answer

Answer : (1) Starts and End

12. What is the sub-division of consumer products?

(1) Convenience

(2) Shopping

(3) Speciality

(4) All of the above

Show Answer

Answer : (4) All of the above

13. Products which are made for direct consumption by the consumer are called

(1) Small Product

(2) Big Product

(3) Consumer Product

(4) Industrial Product

Show Answer

Answer : (3) Consumer Product

14. The goods which are purchased by consumers very frequently are called

(1) Consumer Goods

(2) Convenience Goods

(3) Shopping Goods

(4) Industrial Goods

Show Answer

Answer : (2) Convenience Goods

15. Convenience Goods are ________ in nature

(1) Durable

(2) Semi Durable

(3) Non Durable

(4) Perishable

Show Answer

Answer : (3) Non Durable

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.