Home » Marketing » Marketing Aptitude Set – 4

Marketing Aptitude Set – 4

1. Which of the following decisions affect the demand of a product?

(1) Routine Decision

(2) Minor Decision

(3) Major Decision

(4) Rare Decision

Show Answer

Answer : (2) Minor Decision

2. Marketing is

(1) Consumer oriented

(2) Product oriented

(3) Marketing oriented

(4) 1 or 3

Show Answer

Answer : (1) Consumer oriented

3. Firstly business must find out what the

(1) Consumer want

(2) Market Demand

(3) Product Create

(4) Competitor Supplies

Show Answer

Answer : (1) Consumer want

4. What is offered for sale should be determined by

(1) Consumer

(2) Market

(3) Antherities

(4) Government

Show Answer

Answer : (1) Consumer

5. Marketing starts and ends with

(1) Consumer

(2) Product

(3) Market

(4) Taxes

Show Answer

Answer : (1) Consumer

6. What type of relation producer has with customers in older days?

(1) Simple

(2) Direct

(3) Indirect

(4) Complex

Show Answer

Answer : (2) Direct

7. Now a days producers has ________ relation with consumer

(1) Indirect

(2) Direct

(3) Simple

(4) Complex

Show Answer

Answer : (1) Indirect

8. A market transaction take place when there is a successful matching of _____ take place

(1) Product

(2) Buyer & Seller

(3) Government

(4) Producer

Show Answer

Answer : (2) Buyer & Seller

9. What is the basis on which power to influence a transaction depends?

(1) Muscle

(2) Discount

(3) Competitive strength

(4) Purchasing strength

Show Answer

Answer : (3) Competitive strength

10. Marketing should start

(1) Before production

(2) After production

(3) During production

(4) As per the nature of the product

Show Answer

Answer : (1) Before production

11. As per modern scenario concept of marketing is that Goods must reach customers at maximum speed but with

(1) Minimum Quality

(2) Minimum Price

(3) Maximum Moisture

(4) Maximum Packing

Show Answer

Answer : (2) Minimum Price

12. Marketing is being treated as

(1) Science

(2) Science & Art Both

(3) Art

(4) Mathematics

Show Answer

Answer : (2) Science & Art Both

13. In part Marketing is synonymous with

(1) Selling

(2) Product

(3) Marketing

(4) Market

Show Answer

Answer : (1) Selling

14. Marketing Rules / Principles cannot be accurate as the rules of

(1)  Science

(2) Physics

(3) Chemistry

(4) 1 and 3

Show Answer

Answer : (1) Science

15. All marketing activities revolves around

(1) Exchange Process

(2) Selling Process

(3) Purchase Process

(4) Production Process

Show Answer

Answer : (1) Exchange Process

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.