Home » Marketing » Marketing Aptitude Set – 3

Marketing Aptitude Set – 3

1. Decision making involves the choice of a course of action to

(1) Achieve success

(2) Achieve sale Target

(3) Achieve pre Determined objectives

(4) Achieve Trust

Show Answer

Answer : (3) Achieve pre Determined Objectives

2. A decision is generally expressed as

(1) A Policy

(2) A Case

(3) A Motive

(4) A Policy and A Directive

Show Answer

Answer : (4) A Policy and A Directive

3. Decision making is a process of

(1) Dispersion

(2) Discrete

(3) Continuity

(4) Observation

Show Answer

Answer : (3) Continuity

4. A decision reflects

(1) Media

(2) Method of solving problem

(3) Commitment of decision maker

(4) Enterprise’s Growth

Show Answer

Answer : (3) Commitment of decision maker

5. All of the business activities are performed in accordance with the decisions taken by the

(1) Lower Level Management

(2) Top Level Management

(3) Middle Level Management

(4) Junior Level Management

Show Answer

Answer : (2) Top Level Management

6. In the process of decision making the available resources/alternatives are

(1) Analysed

(2) Observed

(3) Compared

(4) All of the above

Show Answer

Answer : (4) All of the above

7. Which aspect of decision making put more emphasis on the need of proper Environment?

(1) Proper Environment

(2) Environment of Decision Making

(3) Time of Decision

(4) Psychological Factor

Show Answer

Answer : (2) Environment of Decision Making

8. If there is only one method / way of doing a particular act, there is no need of

(1) Management

(2) Need of  decision taking

(3) Need of trading

(4) Need of environment

Show Answer

Answer : (2) Need of decision taking

9. Which aspect of the nature of decision making emphasise on having proper time of decision making?

(1) Time Lapse

(2) Speed

(3) Time of decision making

(4) Quality time

Show Answer

Answer : (3) Time of decision making

10. Whose participation is most required in the process of decision making?

(1) Middle level Management

(2) Sources

(3) Subordinates

(4) Top Level Management

Show Answer

Answer : (3) Subordinates

11. Which aspect of decision making emphasise on contribution from subordinates?

(1) Participation

(2) Participation of employee

(3) Participation of competitors

(4) Participation of government

Show Answer

Answer : (2) Participation of government

12. Decisions and its communication must go

(1) Separately

(2) Together

(3) One by One

(4) Depends on Situation

Show Answer

Answer : (2) Together

13. What type of decision affects the product line?

(1) Major Decisions

(2) Minor

(3) Routine

(4) Rare

Show Answer

Answer : (1) Major Decisions

14. Which decision is based on careful study and analysis of relevant factors?

(1) Major Decisions

(2) Minor Decisions

(3) Routine Decisions

(4) Rare Decisions

Show Answer

Answer : (1) Major Decisions

15. Name the decisions which are made for the implementation of major decisions?

(1) Policy Decision

(2) Rare Decision

(3) Minor Decision

(4) Major Decision

Show Answer

Answer : (3) Minor Decision

 

 

 

 

 

 

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.