Home » Computer Awareness » Important IBPS IT Officer Exam Study Material Set – 5

Important IBPS IT Officer Exam Study Material Set – 5

  1. The accuracy of the floating point numbers representable in two 16-bit words of a computer is approximately

(1) 16 digits

(2) 6 digits

(3) 9 digits

(4) 10 digits

Show Answer

Answer : (2) 6 digits

2. The first machine to successfully perform a long series of arithmetic and logical operation was

(1) ENIAC

(2) Mark I

(3) Analytic Engine

(4) UNIVAC I

Show Answer

Answer : (2) Mark I

3. LCD monitor is also known as

(1) TFT

(2) CRT

(3) KRT

(4) GRT

Show Answer

Answer : (1) TFT

4. How can you insert a sound file in your word document?

(1) From Insert——> object menu option

(2) From Insert——> sound menu option

(3) From Insert——> file menu option

(4) By right clicking the document and choosing add sound option

Show Answer

Answer : (1) From Insert—> object menu option

5. Why are Headers and Footers used in document?

(1) To enhance the overall appearance of the document

(2) To mark the starting and ending of a page

(3) To make large document more readable

(4) To allow page headers and footers to appear on document when it is printed

Show Answer

Answer : (3) To make large document more readable

6. Macros are

(1) small add-on programs that are installed afterwards if you need them

(2) programming language that you can use to customise MS-word

(3) large tools in word such as Mail Merge

(4) small programs created in MS-word to automate repetitive tasks by using VBA

Show Answer

Answer : (4) small programs created in MS-word to automate repetitive tasks by using VBA

7. which of the following are the three types of data found in a spreedsheet?

(1) Data, words, numbers

(2) Equations, data, numbers

(3) Words, numbers, labels

(4) Numbers, formulas, labels

Show Answer

Answer : (4) Numbers, formulas, labels

8. The cell reference for a range of cells that starts in cell B1 and goes over to column G and down row 10 is

(1) B1 – G 10

(2) B1 . G 10

(3) B1 , G 10

(4) B1 : G 10

Show Answer

Answer : (4) B1 : G10

9. The accounting style shows negative numbers in

(1) bold

(2) brackets

(3) parentheses

(4) quotes

Show Answer

Answer : (3) Paretheses

10. The chart wizard

(1) can place a chart on a new chart sheet or on any sheet in the workbook

(2) can only place a chart on new chart sheet

(3) can only place a chart on a new blank worksheet

(4) can only be used to create embedded charts

Show Answer

Answer : (2) can only place a chart on new chart sheet

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.