Home » General Awareness » Important IBPS IT Officer Exam Study Material Set – 4

Important IBPS IT Officer Exam Study Material Set – 4

IBPS SO (IT Officer) Professional Knowledge Question and Answer 2017:

  1. It is the application of computer systems and techniques to gather legal evidence

(1) Robotics

(2) Computer forensics

(3) Simulation

(4) Forecasting

Show Answer

Answer : (2) Computer forensics

2. These terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems

(1) Data

(2) Point of sale (POS)

(3) Sales

(4) Query

Show Answer

Answer : (2) Point of Sale (POS)

3. CDMA 2000 belongs to

(1) 2G technologies

(2) 3G technologies

(3) 2.5G technologies

(4) 4G technologies

Show Answer

Answer : (3) 2.5G technologies

4. Which one of the following is not an application software package?

(1) Redhat Linux

(2) Microsoft office

(3) Abode pagemaker

(4) Open office

Show Answer

Answer : (1) Redhat Linux

5.Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be

(1) proprietary

(2) open

(3) experimental

(4) in the public domain

Show Answer

Answer : (1) Proprietary

6. The world’s most powerful super computer made by china is

(1) Tianhe 1A

(2) Tianhe 1B

(3)  Tianhe 1

(4) Tianhe 2

Show Answer

Answer : (1) Tianhe 1A

7. The memory size in mainframe computers and advanced technology micro computer are expressed as

(1) bytes

(2) kilobytes

(3) bits

(4) megabytes

Show Answer

Answer : (4) megabytes

8. The 2G system was planned mainly for

(1) voice transmission with digital signal

(2) voice clear with analog signal

(3) voice transmission with analog signal

(4) All of the above

Show Answer

Answer : (1) voice transmission with digital signal

9. _________ are specially designed computers that perform complex calculation extremely rapidly.

(1) Servers

(2) Super Computers

(3) Laptops

(4) Mianframe

Show Answer

Answer : (2) Super Computers

10. Most of the inexpensive personal computer does not have any disk or diskette drive. What is the name of such computers?

(1) Home computers

(2) Diskless computers

(3) Dedicated computer

(4) General computer

Show Answer

Answer : (1) Home computers

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.