Home » Practice Set » IBPS SO IT Professional Knowledge Questions and Answers Set -2

IBPS SO IT Professional Knowledge Questions and Answers Set -2

1. Devices that allow you to put information into the computer

(a) input

(b) output

(c) type

(d) print

Show Answer

Answer : (a) input[/otw_shortcode_content_toggle]


2. What is a URL?


(a) a computer software program


(b) a type of programming  object


(c) the address of  document of page on the world wide web


(d) an acronym for Unlimited Resources for Learning


[otw_shortcode_content_toggle title="Show Answer" opened="closed"]Answer : (c) the address of  document of page on the world wide web

3. __________  is an invalid type of database key

(a) Structured primary key

(b) Atomic primary key

(c) Primary key

(d) Composite primary key

Show Answer

Answer : (a) Structured primary key

4. A series of specially designed documents, which are all liked to be viewed on Internet is called

(a) world wide web

(b) web server

(c) search engine

(d) (b) and (c)

Show Answer

Answer : (a) world wide web

5. Point out the odd item amongst the following

(a) Computer mouse

(b) Touch pad

(c) Light pen

(d) Printer

Show Answer

Answer : (d) Printer

6. Which utility software can combine object modules from multiple files?

(a) Interpreter

(b) Loader

(c) Compiler

(d) Linker

Show Answer

Answer : (d) Linker

7. The most economical way to process data is

(a) batch processing

(b) transcation processing

(c) distrubted processing

(d) real time processing

Show Answer

Answer : (a) batch processing

8. Which of the following is used for integrity?

(a) DES

(b) Diffie-Hellman

(c) SED

(d) MD5

Show Answer

Answer : (d) MD5

9. _____ are devices used to transmit data over telecommunications lines:

(a) Drives

(b) Drive bays

(c) Modems

(d) Platforms

Show Answer

Answer : (c) Modems

10. Which option allows you to set a password to the company name, when creating a company?

(a) Use password control

(b) Use system control

(c) Use security control

(d) Any of these

Show Answer

Answer : (c) Use security control

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.