Home » English » IBPS SO English Practice Set – 1

IBPS SO English Practice Set – 1

Directions(Q.Nos. 101-105) Which of the phrases (1), (2), (3) given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark (5) as the answer.

1. The crime has grown rapidly in Russia since the disintegration of the communist system.

(1) Rapid crime has grown

(2) Crime has grown rapid

(3) Crimes have been rapidly grown

(4) No correction required

Show Answer

Answer : (4) No correction required

2. Technology must use to feed the forces of change.

(1) must be used to feed

(2) must have been using to feed

(3) must use having feed

(4) must be using to feed

Show Answer

Answer : (1) must be used to feed

3. In addition to enhance their reputation through strategic use of philanthropy, companies are sponsoring social initiatives to open markets.

(1) of enhancing their reputations

(2) to having enhance their reputation

(3) to enhancing their reputation

(4) to have their reputation enhancing

Show Answer

Answer : (3) to enhancing their reputation

4. If you are thinking about investigating overseas, isn’t make sense to find an experienced guide?

(1) it is not making

(2) doesn’t it make

(3) does it make

(4) is it making

Show Answer

Answer : (2) doesn’t it make

5. My doctor Knew that I would eventually recover and do the kind of work I would be doing before.

(1) would have been doing

(2) would have done

(3) had been done

(4) had been doing

Show Answer

Answer : (4) had been doing

Directions (Q. Nos 6-10) Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph.

Then, answer the questions given below them.

A. When doing so, we may also correct any distortions that we may discern.

B. With all our experience and insight, we should be able to visualise them well in advance.

C. The celebration of the 50th anniversary of the country’s independence is a historic moment.

D. Also, it is a time to consolidate on the gains that we have made.

E. But, most of all, it is a time to gear up for the opportunities and challenges that lie ahead.

F. It is a time to introspect and evaluate what we have achieved in the last five decades.

6. Which of the following should be the FOURTH statement after rearrangement?

(1) E

(2) D

(3) C

(4) B

Show Answer

Answer : (1) E

7. Which of the following should be the SIXTH (LAST) statement after rearrangement?

(1) A

(2) B

(3) C

(4) D

Show Answer

Answer : (1)  A

8. Which of the following should be the SECOND statement after rearrangement?

(1) F

(2) E

(3) D

(4) C

Show Answer

Answer : (1) F

9. Which of the following should be the THIRD statement after rearrangement?

(1) D

(2) C

(3) B

(4) E

Show Answer

Answer : (1) D

10. Which of the following should be the FIRST  statement after rearrangement?

(1) F

(2) E

(3) D

(4) C

Show Answer

Answer : (4) C

 

 

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.